ABC Totaalkosmetiek

Overbeharing behandelingen

Mogelijke behandelingen voor overbeharing zijn:

Harsen
Methode voor tijdelijk verwijderen van gezichts of lichaamshaar d.m.v honing of azuleen hars.
Haren blijven gemiddeld 3 tot 4 weken weg al naar gelang van de sterkte van de haargroei. Harsen kan in het gelaat, benen, bikinilijn en oksels.

Huidtherapeutische behandeling
Elektrische epilatie
Er zijn meerdere methoden voor Elektrische Epilatie
Diathermie / Flash / Blend
Het hangt van huid en haren af voor welke methode gekozen wordt. Voor elektische epilatie is een vergoeding mogelijk door de zorgverzekeraar. Het is tevens mogelijk via de huisarts een verdovende emla zalf te vragen.

Werkwijze elektrische epilatie (Diathermie)
Een dun wegwerp naaldje  (zo dun als de haar zelf) wordt langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Hier voelt u niets van, want het is een natuurlijke huidopening. Dan wordt er enkele seconden (wissel)stroom gegeven, dit zult u ervaren als een warmte-prikkel . Doordat er enkele seconden stroom gegeven wordt in de  haarfollikel, zullen zoveel mogelijk cellen die de haar aanmaken, vernietigd worden en de haarwortel wordt gecoaguleerd (samengesmolten).

Elektrische epilatie is dus een tijdrovende behandeling. Er moet namelijk haartje voor haartje worden gewerkt. Na de behandeling kan de huid tot een paar uur erna een beetje rood zien en/of warm aanvoelen. Als dit het geval is kunt u thuis de huid met een koude washand koelen. Gedurende 48 uur na de behandeling moet u de zon/zonnebank mijden, dit i.v.m de kans op het ontstaan van vlekjes.

Flash is gelijk aan Diatermie, alleen een snelle en hogere werkstand.

Bij de Blend methode wordt er gebruik gemaakt van gelijkstroom en wisselstroom, grotendeels gebaseerd op elektrolyse. (to blend = mengen) Door de electrolyse wordt er in de follikel loog gevormd door de zouten uit het lichaam, deze lost het weefsel op. Hierna vindt een naloging plaats, dit is pijnloos.

Afhankelijk van uw klachten en wensen spreken wij af voor welke behandelmethode we kiezen.