Hotstone

Hot and Cold stoneHotstone massage is de laatste jaren een favoriete vorm van massage. Hotstone massage is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen,  een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen en onthaasten in deze moderne tijd.
De Hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 cm tot 12 cm. De stenen zijn gemaakt van basalt die zeer rijk aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven.  De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau. De stenen zijn licht, zacht en heerlijk warm.

Eerst wordt er een aantal stenen op u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam in-gemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan de masseuse dieper in het spierweefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hotstone massage draagt hiermee bij aan een herstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen zorgt voor ontspanning van stijve spieren en brengt het lichaam meer in balans.

De Hotstone massage wordt niet gegeven bij de volgende verschijnselen: – hoge bloeddruk –  hartziekten – zwangerschap – trombose – spataderen – ontstekingen – koorts – open wonden.

Een massage gecombineerd met een zogenaamde Hot & Cold Stone behandeling, ook wel fusion-therapy genoemd is ook mogelijk. De vulkanische stenen (hotstones) worden afgewisseld met  marmeren stenen (coldstones). Daardoor ontstaat een diepe, reinigende en stimulerende behandeling van het hele lichaam.

Het dagenlange effect van beide vomen leiden tot een betere bloedsomloop, een verbeterde stofwisseling en direct voelbare energie.

Behandelingen Hotstone  of Hot & Cold Stone:

Keuze uit 30  en 60 min, alleen rug of rugzijde.IMG_5686

 

praktijk
© ABC Totaal Kosmetiek